Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

“Dijital Diş Hekimliği: Teknolojik Uygulamaların ve İnteraktif Öğrenme Tekniklerinin Gelecekteki Gelişim ve Etkileri” Projesi TUBİTAK tarafından desteklendi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, dijital diş hekimliği ve interaktif öğrenme tekniklerinin gelecekteki gelişim ve tekniklerini anlatan "Dijital Diş Hekimliği: Teknolojik Uygulamaların ve İnteraktif Öğrenme Tekniklerinin Gelecekteki Gelişim ve Etkileri" başlıklı projeleri, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı kapsamında kabul edilmiştir. Projenin yürütücüsü Diş Hekimliği Fakültesi dekanı Prof. Dr. İlgi TOSUN' dur.

“Dijital Diş Hekimliği: Teknolojik Uygulamaların ve İnteraktif Öğrenme Tekniklerinin Gelecekteki Gelişim ve Etkileri”  Projesi TUBİTAK  tarafından desteklendi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, dijital diş hekimliği ve interaktif öğrenme tekniklerinin gelecekteki gelişim ve tekniklerini anlatan  "Dijital Diş Hekimliği: Teknolojik Uygulamaların ve İnteraktif Öğrenme Tekniklerinin Gelecekteki Gelişim ve Etkileri" başlıklı projeleri, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı kapsamında kabul edilmiştir. Projenin yürütücüsü Diş Hekimliği Fakültesi dekanı Prof. Dr. İlgi TOSUN' dur.

Bu etkinlik, dijital diş hekimliği teknolojilerinin ve interaktif öğrenme tekniklerinin, diş hekimliği pratiği ve eğitiminde nasıl kullanıldığını, nasıl optimize edildiğini ve bu teknolojik yaklaşımların gelecekteki uygulamalara ve mesleki gelişimlere nasıl katkıda bulunabileceğini katılımcılara kapsamlı bir şekilde öğretmeyi amaçlamaktadır. Bu alandaki potansiyel gelişmeler, projenin önemli bir parçasını oluşturmaktadır ve gelecekteki diş hekimliği uygulamalarına yön verecek yeniliklerin temelini atmayı hedeflemektedir.

Etkinlik süresince, katılımcılar diş hekimliği uygulamalarının ve eğitiminin nasıl geliştirilebileceği hakkında daha fazla deneyim kazanacaklar. Bu, teknolojik yeniliklerin bu alanda nasıl daha etkin ve etkili bir şekilde entegre edilebileceğini anlamalarına yardımcı olacaktır. Etkinliğin hedefi, genç akademisyenlerin dijital diş hekimliği teknolojilerini ve interaktif öğrenme tekniklerini etkili bir şekilde anlamalarını ve uygulamalarını sağlamaktır.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, bu proje ile diş hekimliği sektöründe teknolojik yeniliklerin etkin kullanımını teşvik ederken, aynı zamanda diş hekimliği eğitiminde interaktif öğrenme tekniklerinin önemini vurgulamaktadır. Fakülte, bu yenilikçi yaklaşımlarla diş hekimliği uygulamalarını daha etkili, verimli ve hasta odaklı hale getirme potansiyeline sahip olduğunu göstermekte ve bu alanda ulusal ve uluslararası düzeyde öncü bir rol üstlenmeyi hedeflemektedir.